Skall letter Nr. 15

Elisabeth Heier, julehilsner fra det smukke nord

Kære venner,


December er på vej og vi er ved at forberede os på en måned med hyggelige stunder med venner og familie. Det er en særlig tid på året og derfor ønsker vi at dele en særlig hilsen. Elisabeth Heier bor i Oslo, Norge og er en fantastisk visuel storyteller som ofte inspirer os med billeder, ord og design.


Som mange andre i Skandinavien, Elisabeth voksede op tæt på naturen med mange skiftende sæsoner og selvom hun bor i midten af Olso i dag, så er der en tydelig samenhæng mellem hendes barndom og hendes kærlighed for materialer, naturligt lys og teksturer.

“Naturen giver mig jordforbindelse og jeg føler mig tæt forbunden med den. Jeg opsøger naturen, især havet, for dets rolighed. For mig betyder mine nordiske rødder også at jeg godt ved at det tager tid og hårdt arbejde at opnå de ting jeg gerne vil. At opbygge lidt efter lidt, være ydmyg og tro mod mig selv.”

Elisabeths karriere har været en spændende og meningsfuld rejse siden hun opdage sit fuldtids job som en interior designer for nu 6 år siden. Hun arbejder nu med mange inspirerende mennesker og virksomheder, og skaber visuel historiefortælling gennem digitale medier og skriftligt indhold.


”Når dit arbejde bliver en livsstil, er det svært ikke at arbejde hele tiden, især når man har hjemmekontor. At have børn betyder, at jeg er nødt til at tage fri, og der er intet, jeg glæder mig til mere end at hente dem i skolen efter arbejde. At drive min egen virksomhed betyder også, at jeg er temmelig fleksibel og det er en god ting, når man har børn. Jeg finder balancen mellem at være mor og have en karriere lettere nu end da jeg var almindeligt ansat.”


Med en minimalistisk tilgang til både hendes private liv og sit arbejde betragter Elisabeth bæredygtighed som en naturlig del af tilværelsen og undgår alt det der er unødvendigt i hendes liv. Hun investerer i tidløshed og stræber efter en livsstil i et mere naturligt tempo. 


Et tempo som er perfekt til de kolde vintermåneder, som Elisabeth foretrækker at tilbringe indendøre med tændte stearinlys, indpakket i blød uld med the og gode venner eller en bog. Hun nyder også de smukke, snedækkede norske landskaber - gerne med sit kamera i hånden. Som en sand nordmand står hun også gerne på ski.

“Jeg tilbringer altid julen sammen med min familie på gården, hvor jeg voksede op. Det er cirka en times kørsel nord for Oslo og min søster, hendes familie, mine forældre og min bedstemor bor alle der oppe. Det er altid snedækket som i min barndom. Vi er fire generationer der samles med masser af mad og aftener foran pejsen. Det er ligeså idylisk som det lyder.”

Her I juleferien kunne en smuttur til Oslo måske være en god idé. Vi foreslår, at du følger i Elisabeths fodspor og lærer Oslo at kende på en ny og personlig måde.

”Mine favoritsteder i Oslo udgør en ganske lang liste. Jeg elsker at bor her. Hvis jeg skal fremhæve nogle få:

-Området omkring Grünerløkka, hvor jeg bor er omgivet af grønne parker, gamle industribygninger og arkitektur fra slutningen af 1800-tallet

- Territoriet, en berømt vinbar med god atmosfære

- Bass, en lokal restaurant med lowkey atmosfære og fantastisk mad

- koncept butikker som  Kollekted By og Houz for interiørinspiration

- Supper Roastwork og Tim Wendelboe for den bedste kaffe

- Se solnedgangen eller se den smukke udsigt over havnen og operahuset fra Ekeberg - en af byens bedste udsigter

- Skøjtebanen i Studenterlunden efterfulgt af varm chokolade eller glaserede æbler på julemarkedet ved siden af skøjtebanen er en god aktivitet med børn”

 

Vi ønsker dig en glædelig jul! 

Julie & Marie Skall