Skall letter Nr. 27

Aamund søstre - Sisterhood

Kære venner,


At vokse op med hinanden ved sin side betyder meget for mange. En kold december dag mødes vi med tre skønne søskende i deres barndomshjem. Luften er fyldt med god energi og duften af julebag spreder sig. Der er i alt ni år mellem Aia, Olivia og Luka Aamund. Vi snakker med dem om hvordan det er at vokse op sammen tre piger.


‘’For mit vedkommende kunne jeg ikke ønske mig nogen bedre at vokse op med end Olivia og Luka. De er mine bedste venner og vi har så mange gode minder sammen. Måske netop fordi vi alle er piger kan vi dele både erfaringer og interesser med hinanden, selvom der er mange år imellem os.’’ Siger Aia og Luka fortsætter ‘’Jeg føler at mange umiddelbart ville tænke, åh nej, tre piger, det må godt nok være problematisk, men selvom det nogle gange kan forekomme problematikker, så er der bare noget så fedt ved, at vi er tre piger - også fordi vi interesserer os for meget af det samme, og går op i de samme ting. Frem for alt ved jeg at jeg altid kan komme til dem, hvis jeg vil have nogle gode råd, da de højst sandsynligt har været præcis de samme ting igennem som mig.’’


Vi nikker og gør os enige, mens pigerne uddyber hvordan de selv mærker styrken i at være tre kvinder sammen.

‘’Jeg synes generelt, at kvinder har en super god evne til at være lyttende, forstående og udvise empati - det synes jeg i hvert fald, at vi gør over for hinanden. Det betyder meget, at der altid er nogen, der er interesserede og gider lytte til en, selv hvis det er ligegyldige hverdagsting.’’ Siger Aia.

‘’Forleden var jeg for eksempel virkelig ked af jeg havde fået en allergisk reaktion, da jeg har parfumeallergi. Aia og Luka var der med det samme til at gøre mig i godt humør og fik mig til at grine. Selvom det er et lille problem, og det kunne have været meget værre, så bliver jeg bare rigtig taknemlig for at de er der for mig. Når vi enten går nogle rigtig hårde perioder igennem eller små ting i ens hverdag hvor man er ked af det, så kan jeg virkelig mærke hvor tætte vi er. I sådanne nogle situationer føler jeg mig virkelig heldig.’’ Forklarer Olivia.


Det er dejligt at mærke pigernes tætte bånd. Vi har altid selv været tæt knyttet og havde måske endda ikke haft modet til at starte Skall Studio uden hinanden. Det får os hen på snakken om, hvornår de føler sig tættest på hinanden.


‘’Jeg føler vi er aller tættest når vi bruger meget tid sammen, hvilket vi egentlig altid har gjort. Det fede ved vores store aldersforskel er, at vores bånd til hinanden har ændret sig meget i løbet af vores barndom og nu (mere eller mindre) voksenliv. Da vi var yngre havde jeg nok meget en storesøster rolle det meste af tiden, men nu er vi på en måde alle på samme plan og interesserer os for de samme ting og har enormt meget til fælles.’’ Forklarer Aia og Luka fortsætter ‘’Jeg føler mig tæt med dem nærmest hele tiden, fordi vi er virkelig gode til at holde kontakten, hvilket jeg tror er enormt vigtigt. De gange hvor jeg er meget træt af mine forældre, så har jeg to ekstra hjem som altid vil tage imod mig, og det er jeg så glad for. Jeg føler nærmest vi er blevet tættere med årene, trods at vi bor forskellige steder.’’


Snakken fortsætter over kanelsnurrene og lander på alle de store ting i livet som pigerne har til gode at opleve sammen. ‘’Jeg ved allerede, at når vi alle bliver gamle og grå, og har en masse børn løbende rundt, så bliver det ihvertfald sammen!’’ Forklarer Luka. Begge storesøstre er enige ‘’Vi snakker ofte om alle de store livsbegivenheder vi har i vente og at alle vores børn selvfølgelig skal være bedste venner. Det er ikke kun hyggeligt at glæde sig til og snakke om, men også betryggende at vi ved, at vi altid vil være der for hinanden - både i livets opture og nedture. Der er mange søskende der naturligt glider mere fra hinanden når de bliver ældre og får hver deres familie. Der har vi snakket om at vi alle vil lægge meget energi i at det ikke skal ske. Vi har allerede planer om at lave søndagsmiddage med hele flokken og altid værdsætte at gå op i den gave vi har fået ved at være tre piger.’’

‘’For at bibeholde det gode søskende forhold er noget af det vigtigste at bruge kvalitetstid sammen og skabe fælles minder. Det er blandt andet det jeg synes er helt særligt ved at være søskende og vokse op sammen - og som gør, at man ofte forstår hinanden bedre end nogen andre. Derudover tror jeg, at det er vigtigt at respektere hinandens forskelligheder og ikke konstant sammenligne sig med hinanden.’’ Afslutter Aia.

Vi nikker anerkendende og takker pigerne for deres fine refleksioner omkring det at være søstre. Specielt vigtigheden af at prioritere kvalitetstid med hinanden for at skabe fælles minder. Lad os alle huske at fokusere på det nære og pleje det vi har omkring os. Vi glæder os til at skabe nye erfaringer og nye fælles oplevelser i 2021.


Vi ønsker dig og dine et glædeligt nyt år. 


Julie & Marie Skall