Skall Letter Nr. 47

Alice Pilate - Indefra og ud

Vi har efterhånden kendt pilates-instruktør og cool parisienne Alice Pilate et stykke tid og er meget taknemmelige for vores forbindelse. Alice er ikke alene det sødeste og mest imødekommende menneske. Vi er samtidig stærkt inspireret af hendes evne til at forene pilates, kunst og mode, hvorigennem hun skaber sit helt eget personlige udtryk.

Alice er fransk og lever den bedste udgave af sit liv i Paris, som hun selv udtrykker det. Men faktisk var det, mens hun boede i Australien, at hun fik øjnene op for pilates – og måske lå det hele tiden i kortene, hendes efternavn taget i betragtning:

“I Sydney var der mange pilates-studier, og pludselig så jeg mit efternavn overalt,“ siger Alice, som faktisk hedder Pilate til efternavn.

“Jeg syntes næsten, at jeg var nødt til at prøve det af. Den første gang, jeg prøvede pilates, blev jeg helt vild med det. Den måde, man bevæger kroppen på, og den forbindelse, der opstår mellem krop og sind, fordi man bevæger sig i det her særlige flow. Jeg følte mig stærk og godt tilpas, indefra og ud. Og jeg kan stadig huske, hvordan mine australske venner sagde: Jamen dit efternavn er jo også Pilate. Det er bestemt for dig,” siger Alice, da vi møder hende i hendes hyggelige og meget franske tre-værelses lejlighed i det 6. arrondissment, hvor hun bor sammen med sin søster og katten Becky.

“Den måde, man bevæger kroppen på, og den forbindelse, der opstår mellem krop og sind, fordi man bevæger sig i det her særlige flow. Jeg følte mig stærk og godt tilpas, indefra og ud.”

At dømme fra Alices Instagram-profiler synes hun at have fundet den perfekte balance mellem sine interesser pilates, kunst og mode. Hvordan ser hendes daglige rutine mon ud, hvis hun overhovedet har sådan en?

“Jo, jeg elsker rutiner,” siger hun og griner.

“Når jeg står op, laver jeg en kop kaffe og forsøger at have en rolig time uden telefon og e-mails – og det er en disciplin i sig selv. Bagefter træner jeg en time. Enten går eller løber jeg en tur eller laver pilates herhjemme. Når jeg træner om morgenen, har jeg ikke lyst til at tale med nogen. Så er det bare mig, mig, mig. Efter dette arbejder jeg med mine SoMe-kanaler, mødes med en veninde, går på museum eller arbejder på forskellige samarbejder. Der sker så meget her i Paris, og det passer mig godt, for jeg har brug for inspiration hver eneste dag. Fra kl. 17-20 underviser jeg i pilates, så det er min travleste tid på dagen.”

At holde krop og sind i form synes at være afgørende for Alice. Hvad er i hendes optik kimen til en sund krop og et sundt sind?

“Jeg er overbevist om, at det hele starter indefra. Vi har alle en grund til at være her, og vi bliver nødt til at kigge ind for at finde ud af, hvorfor vi er her. På et tidspunkt havde jeg svært ved at finde svaret, men da jeg begyndte at lave pilates, faldt det hele ligesom på plads. Jeg tror, at det bragte mig tilbage til mit fokus.”

“Jeg er overbevist om, at det hele starter indefra. Vi har alle en grund til at være her, og vi bliver nødt til at kigge ind for at finde ud af, hvorfor vi er her. På et tidspunkt havde jeg svært ved at finde svaret, men da jeg begyndte at lave pilates, faldt det hele ligesom på plads. Jeg tror, at det bragte mig tilbage til mit fokus. Vi er så heldige, at vi kan bevæge os og mærke energien inde i os selv. Det er en gave – derfor har jeg lyst til at værne om dette og passe på min krop. Da jeg var yngre, sammenlignede jeg mig altid med de succesfulde mennesker omkring mig og kæmpede for at finde min egen mening med livet. Da jeg opdagede pilates, fandt jeg min ting.”

Alice insisterer på, at træning skal være sjovt:

“Pilates kan være meget regelret og med en masse gentagelser. Sådan synes jeg ikke, det skal være. Mange af mine elever kommer, fordi de føler, at de skal holde sig i form. Og jeg siger altid til dem: “Kom ikke, fordi du skal. Kom for at have det sjovt, og fordi det er magisk at udforske din krop, og hvad den er i stand til. Jeg har altid været meget sporty, altid på farten. Og mit begynder-niveau svarer da nok også til øvet. Jeg ved ikke, hvor det kommer fra.”

Som Alice selv siger, er hun altid i bevægelse. Også når det kommer til at udvikle sin forretning. Hun lancerer snart en ny online-platform, hvor man med et medlemskab kan følge hendes træning via små videoer – optaget på rejser rundt omkring i verden.

“Din krop er redskabet, og du kan træne pilates overalt, for du behøver ikke nødvendigvis en masse redskaber. Det er vigtigt, at man lytter til sin krop. Hvis man ikke gør, kan det give sig udslag på forskellige måder. Måske viser det sig på din hud eller i din måde at agere på. Alt kommer indefra og ud. Men du kan opretholde balancen ved at arbejde med din krop.”

Bemærk venligst, at billederne er underlagt ophavsret og udelukkende er til internt brug. Billederne må derfor ikke på nogen måde distribueres.

Shop produkter